Oprema za instalacije goriva

Piraex u ponudi ima različite komponente koje se koriste za instalacije i distribuciju goriva.
Mi smo one-stop-shop za sve komponente za distribuciju goriva, i dobar dio opreme imamo stalno na skladištu.


Polietilenske cijevi
Za prijenos goriva od spremnika do mjernih uređaja koristimo polietilenske cijevi proizvođača NUPI i KPS. Izvodimo jednostjenske i dvostjenske cjevovode. Svi naši djelatnici koji rade s polietilenskim cjevovodima su certificirani od strane proizvođača cjevovoda. Cijevi su izrađene u skladu s normom HRN EN 14125.
Za prijenos UNP-a od spremnika do agregata koristimo i polietilensku cijev talijanskog proizvođača NUPI. Dolazi u kolutu, lako se polaže. Nije potrebno zavarivanje, a time ni RT snimanje.


Kontrola nepropusnosti spremnika i cjevovoda
U novo vrijeme rigoroznih propisa i kazni kontrola nepropusnosti je jedan od najvažnijih kontrolnih uređaja na benzinskoj postaji. Piraex je zastupnik tvrtke SGB od kojih koristimo uređaj DLR-P za kontrolu nepropusnosti dvostijenskog cjevovoda i spremnika.
SGB DLR-P uređaj je posebno napravljen za okružje zagađujućih tekućina, koristi se na cjevovodu s unutarnjom stijenkom i tekućinama s temperaturom zapaljivosti ispod 55°C. Certificiran je po njemačkom standardu Z-65.26 - 349. Velika prednost je minimalno održavanje u usporedbi s sistamima koji rade na bazi dušika.


Potopne pumpe
Naša tvrtka se odlučila za primjenu potopnih pumpi tvrtke FE-Petro i Red Jacket jer nam te tvrtke svojom vrhunskom kvalitetom pružaju sigurnost u radu i dugovječnost. Ove potopne pumpe kompatibilne su s dizelom, benzinom, benzinom s dodacima, etanolom i metanolom.  Također postoji izvedba potopne pumpe Red Jacket namijenjena za UNP (LPG).
Potopne pumpe su izvedene u nekoliko modela koji se razlikuju po snazi i kapacitetu.


Crijeva, pipci i priključci
Poduzeće Piraex u svom prodajnom asortimanu ima pipce, odgovarajuća crijeva i priključke tvrtke Elaflex, koja je vodeća u svome području u svijetu, i koristi se na 90% benzinskih postaja u Europi.

Elaflex katalog DownloadPDF Icon
Nupi katalog DownloadPDF Icon