AdBlue rješenja

AdBlue se koristi u kamionima, autobusima, osobnim automobilima, kombi vozilima (dostavnim vozilima), viličarima, traktorima, itd. AdBlue, u kombinaciji sa SCR katalizatorom, vodeća je tehnologija za smanjenje dušikovih oksida Nox u ispušnim plinovima koji nastaju u procesu izgaranja u dizelskim motorima.

Piraex ima različita rješenja za komercijalno točenje AdBlue tekućine. Izazov kod točenja AdBlue tekućine je visoki prag smrzavanja (kristalizacije) od -11°C i snažna agresivnost AdBlue tekućine.


Tokheim Q110 AdBlue mjerni uređaj
Mjerni uređaj jednostavnog dizajna za jednostavne primjene. Cjenovno efikasno rješenje koje je pouzdano i robusno.

Tokheim Q510 AdBlue mjerni uređaj
Robusni Q510 uređaj za prometne benzinske postaje. Krase ga Tokheim pouzdanost rada i kvalitetna izrada. Ovaj uređaj ima grijanu hidrauliku, crijevo i pipac, kako bi zaštitilo AdBlue tekućinu od smrzavanja.
Q510 AdBlue može doći i u Combo izvedbi - kombiniran s standardnim Q510 agregatom. U tom slučaju se koristi ATEX izvedba grijanja.

Tokheim AdBlue SKID jedinice
Možemo isporučivati grijane SKID jedinice od Tokheima koje su pogodne za postavljanje direktno na otok. Jedinice dolaze u nekoliko veličina, i s različitim opcijama.

Brošura Tokheim AdBlue rješenja


Piraex AdBlue nadzemna instalacija
Napravili smo vlastitu nadzemnu jedinicu za komercijalnu upotrebu. Pošto se u praksi pokazalo da se AdBlue ne smrzava tako drastično, nismo uključili grijanje spremnika. Ova jedinica je cijenovno efikasno rješenje.
Jedinica se sastoji od plastičnog spremnika kapaciteta 3000l i Tokheim Q110 mjernog uređaja.


Piraex AdBlue podzemna instalacija
Podzemne instalacije AdBlue spremnika su se pokazale kao dobro rješenje, jer nije potrebno grijanje spremnika. U ovome slučaju se najčešće koristi inox podzemni spremnik s dvostrukom stijenkom, potopna pumpa te se radi cijevni razvod do otoka gdje je nalazi agregat za točenje.

QAdBlue-brochure-2016.pdf